Redo för pimpel-SM i Burträsk

Räkna med mycket folk under Pimpel-SM i Burträsk och pimpeltävlingarna i Ljusvattnet lördag-söndag 1-2 april . Föreningar, matställen och affärer är redo och har extra öppet och erbjudanden till alla besökare.

Första start sker på lördag kl 10.00 från tävlingscentrum, som ligger nedanför Hembygdsområdet i Burträsk. Lördagstävlingen avslutas kl 14.00. På söndag pågår tävlingen kl 09.00-13.00.

Skellefteå Sportfiskeklubb säljer hamburgare vid tävlingscentrum. Där blir det även försäljning av fiskeutrustning med mera.

Burträsk hembygdsförening har öppet 10-14 båda dagarna och ska sälja smörgåsar, fika, kaffe och korv.

I Burträsk:

Burträsk Saluhall, Vasabrogatan 3, håller öppet 10-14 båda dagarna.

Burträsk Värdshus, Kamvägen 7, lördag 11-14 lunchbuffé (köttgryta med ris) eller pizza; 17-20 middagsbuffé (fläskkaffé, lax med potatisgratäng); 17-01 pub med livemusik, entré 100 kr från kl 22. Söndag 11-16 lunchbuffé (lasagne).

Burträsk Pizzeria & Grill, Sundbrogatan 8, vid Busstationen har öppet 11-19 båda dagarna.

Edelviks Folkhögskola, Skelleftevägen 1,  har öppet hus på söndag med lunchservering (soppa) kl 12-15.

Burträsk

Burträsk ligger ca 3 mil sydväst om Skellefteå (fågelvägen) i Västerbottens län. Sjön är 2-delad med en rundare nordlig del och en något v-formad sydlig del. Totalt är sjön ungefär 5 km lång och ca 2,5 km bred. Arealen på sjön är nästan 1300  hektar. Vattnet i sjön är mörkbrunt med väldigt dåligt siktdjup. Sjön är väldigt grund med stora områden med bara ett par meters djup och med ett största djup på strax under 16 meter.
Fiskbeståndet omfattar gädda, abborre, mört, löja, braxen, lake samt  gös.
Sjön verkar vara hemskt produktiv med enorma mängder småfisk. Det kanske hänger ihop med det mörka vattnet och att sjön är så grund att temperaturen blir lätt hög sommartid.